Kohti uutta Roadshow’ta 2024–2025 🚘

 

Olemme käynnistäneet suunnitelmat Studentum Roadshow -koulutuskiertueelle 2024–2025! Kahdestoista Roadshow starttaa tämän vuoden lokakuussa ja reissaa ympäri Suomea tammikuun 2025 lopuun saakka.

Kaksi Roadshow-lähettilästämme edustavat kiertueella mukana olevia oppilaitoksia ja yhteistyökumppaneita sekä auttavat lukioikäisiä oman jutun löytämisessä. Roadshow-kiertue on meille tärkeä mahdollisuus tavata jatko-opintojaan pohtivia nuoria kasvotusten.

Miksi Studentum Roadshow?

Roadshow-lähettiläidemme mukaan monilla lukiolaisilla opiskelupaikan valintaan liittyy epävarmuutta tai suunnitelmat ovat täysin auki. Lähettiläidemme havaintoja tukee vuosittainen kyselyyn pohjautuva suuri lukiolaisraporttimme. Kaksi kolmesta kyselyyn vastanneista abiturienteista ei vielä tiennyt tai ollut varma, minne aikoo hakea lukion jälkeen. Samalla 57 % lukiolaisista stressaa opiskelupaikan valintaa ja hakemista. Siksi kutsumuksemme onkin esitellä erilaisia koulutusvaihtoehtoja ja siinä kiertuekumppaniemme mukana olo on tärkeässä roolissa. Roadshow’lla olemme saaneet eniten kiitosta konkreettisten esimerkkien esittelystä lähettiläidemme, opiskelijavieraiden ja yhteistyökumppanien materiaalien kautta. Aitojen kokemusten ja kohtaamisten kautta haluammekin osaltamme lievittää nuorten tuntemaa stressiä ja vahvistaa innostusta tulevaisuutta kohtaan.

Miltä ensi syksyn Roadshow näyttää?

Lukuvuoden 2024–2025 kiertueen ytimenä on jo perinteeksi muodostunut vierailukokonaisuus. Neljän kuukauden aikana Roadshow-lähettiläämme vierailevat noin 40–45 lukiossa, 2–3 varuskunnassa sekä koulutusmessuilla. Esimerkkeinä olemme tehneet jo pitkään yhteistyötä Seinäjoen Opinlakeus-messujen kanssa ja olleet mukana Kaartin Jääkärirykmentin urapäivillä Santahaminassa.

IMG-20231016-WA0007

 

Miten autamme lukiolaisia löytämään sopivan koulutuksen?

Vierailuilla pidämme ständiä, jolla lukiolaiset pääsevät tutustumaan yhteistyökumppaneiden materiaaleihin ja opintotarjontaan, tekemään ammatinvalintatestin sekä pohtimaan jatko-opintosuunnitelmiaan lähettiläidemme kanssa. Usein mukaamme tulee myös kiertueen yhteistyökumppanien omia opiskelijavieraita kertomaan tarkemmin opinnoistaan ja oppilaitoksistaan.

Suosittu ohjelmanumero kiertueella on Roadshow-lähettiläiden pitämä jatko-opintoinfo. Toisinaan kuulijoina ovat kaikki lukion abit, luokallinen opo-kurssilaisia tai kourallinen kiinnostuneimpia lukiolaisia. Infotilaisuuksissa kerromme tärkeimmät tärpit kiertueen yhteistyökumppaneista, aitoja kokemuksia erilaisista opintopoluista sekä konkreettisia vinkkejä oman jatko-opintopaikan löytämiseksi. Monta kertaa lukiolaiset intoututuvat ständille juttelemaan lisää infotilaisuuden jälkeen, kertovat lähettiläämme.

Infotilaisuudet ovat saaneet kiitosta niin opinto-ohjaajilta kuin lukiolaisiltakin.

”Info oli antoisa, hyödyllinen ja erittäin innostava. Oma tarina ja omakohtaisuus tuo esittelyyn syvyyttä. Auditorio oli täynnä ja lukiolaiset olivat 100% mukana esittelyssä.”
- opinto-ohjaaja

”Info sopi tosi hyvin 2. vuosikurssin opiskelijoille, joiden kanssa olemme juuri käsitelleet opotunneilla jatko-opintoasioita.”
- opinto-ohjaaja

Tätä Roadshow-kumppanuus on

Odotamme innolla tulevaa kiertuetta! Mikäli koette, että oppilaitoksenne voisi hyötyä näkyvyydestä Roadshow’lla, voit lukea lisää viime kiertueen yhteenvedosta tai tiedustella lisää asiakasvastaaviltamme.

Nähdään ensi syksynä!

Picture of Linda Leinonen
Linda Leinonen

Studentum Roadshow’n projektikoordinaattori

""