Studentum Roadshow — omaa juttua etsimässä

 

Studentum Roadshow -koulutuskiertue starttasi jälleen, kun Roadshow-lähettiläät nostivat kytkintä Helsingin Pasilassa. Järjestyksessään jo yhdestoista Roadshow kiertää ympäri Suomea lokakuun 2022 alusta tammikuun 2023 lopuun saakka. Roadshow-kiertue on meille tärkeä mahdollisuus auttaa jatko-opintojaan pohtivia nuoria kasvotusten.

Roadshow’lla tutustutaan oppilaitoksiin ja toimialoihin

Roadshow’n tavoitteena on lisätä toisen asteen opiskelijoiden tietoisuutta erilaisista oppilaitoksista, opintopoluista ja toimialoista. Tavoitetta tukevat kiertueen yhteystyökumppanit, joita on tänä vuonna 14. Yhteistyökumppaneihin kuuluu yliopistoja, ammattikorkeakouluja, kansanopistoja, ammatillisia oppilaitoksia, ulkomaisia oppilaitoksia ja muita toimijoita. Lukiolaiset pääsevät tutustumaan yhteistyökumppaneihin omalla koululla pidettävällä ständillä ja infotilaisuudessa.

Yhteistyössä Roadshow’n kanssa kiertueella 2022-2023:

Maanpuolustuskorkeakoulu, Lapin ammattikorkeakoulu, Jyväskylän yliopisto, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk, Suomen Hierojakoulut, Alkio-opisto, AhlmanEdu, Laajasalon opisto, Blueberry, Tallinnan yliopisto, Eezy Valmennuskeskus, MilkWorks, Teknologiateollisuus ja Opetushallitus

Roadshow-lähettiläät auttavat pohtimaan jatko-opintoja

Studentum Roadshow’n kantava voima ovat ahkerat lähettiläät, Jasleen ja Mia. He edustavat kiertueen yhteistyöoppilaitoksia ja tukevat nuoria jatko-opintoihin liittyvissä pohdinnoissa. Ohjauksellinen ote löytyy omien kokemusten kautta.

Jasleen opiskeli ensin merkonomiksi ja kokeili eri toimialoja työelämän kautta. Haave työskentelystä nuorten parissa ohjasi Jasleenin sosionomiopintoihin suuntautumisenaan mielenterveys- ja päihdetyö. Roadshow’lla Jasleen haluaa viestittää, että on sallittua kokeilla erilaisia aloja ennen oman unelma-ammatin löytämistä. Jasleenin mukaan ei kannata pelätä, että rajaisi mahdollisuuksia pois. Usein tutkinnot mahdollistavat työskentelyn hyvin monenlaisissa tehtävissä.

Mia on opiskellut kasvatustieteiden maisteriksi, merkonomiksi sekä erä- ja luonto-oppaaksi. Näiden lisäksi hän suoritti markkinoinnin erikoisammattitutkinnon. Mia työskenteli opettajana ja markkinointi- ja viestintäpäällikkönä ennen luonto-ohjausalan ja markkinoinnin yrittäjäksi ryhtymistä. Mia kertoo kaikesta koulutuksesta olleen hänelle hyötyä. Roadshow’lla Mia haluaakin kertoa, ettei oma koulutuspolku ole välttämättä suora. Mian mukaan on myös tärkeää löytää opinnoista itselleen iloa ja merkityksellisyyttä.

Jatko-opintoja pohditaan ympäri maan

Studentum Roadshow’n reitti on vähintään yhtä kattava kuin mahdolliset koulutuspolut. Neljän kuukauden aikana Roadshow vierailee noin 45 lukiossa, 2–3 varuskunnassa sekä Opinlakeus-messuilla. Jo kahden ensimmäisen kiertueviikon aikana Jasleen ja Mia ehtivät vierailla Helsingissä, Järvenpäässä, Oulussa ja Rovaniemellä sijaitsevissa lukioissa. Tästä huolimatta seikkailu on vasta alkamassa.

Kiertueen kulkua voi seurata studentum.fissa ja Instagramissa 🚘

Digi-Roadshow’lla koulutuspolkuihin tutustutaan verkossa

Roadshow vierailee kattavasti lukioissa ympäri Suomen, mutta emme siltikään ehdi kaikkiin lukioihin. Siksi olemme täydentäneet kiertuetta Digi-Roadshow’lla. Kyseessä on virtuaalisessa messuhallissa järjestettävä tapahtuma, jossa koulutusvaihtoehtoihin pääsee tutustumaan verkossa. Digi-Roadshow’lla voi vierailla yhteistyökumppaneiden messuosastoilla, tehdä ammatinvalintatestin, tutustua koulutusaiheisiin sisältöihin ja ottaa yhteyttä oppilaitoksiin. Digi-Roadshow on avoin ja maksuton kaikille osallistujille.

Digi Roadshow’n virtuaalinen messuhalli on auki 7.–20.11.2022 ja 23.1.–5.2.2023 💻

Picture of Linda Leinonen
Linda Leinonen

Studentum Roadshow’n projektikoordinaattori

""