[Opas] Arviointien kerääminen ja arviointityökalun käyttö

 

studentum.fi tarjoaa oppilaitoksille ja yrityksille käyttöön erittäin hyvän ja helppokäyttöisen työkalun, jonka avulla saa tärkeää tietoa opiskelijoiden mielenkiinnon herättämiseksi sekä oman työn kehittämiseksi. Arviointityökalulla oppilaitos voi kerätä palautetta toiminnastaan, julkaista kerätyt arvioinnit potentiaalisten opiskelijoiden luettavaksi sekä vastata annettuihin arviointeihin. Työkalun avulla voi analysoida ja jopa säilyttää arviointeja myöhempää käyttöä varten.

Työkalu on studentum.fi:n asiakkaille maksuton ja löytyy asiakaskirjautumisesta. Ota meihin yhteyttä, mikäli sinulla ei vielä ole tunnuksia asiakaskirjautumiseen.

Opiskelijan ääni kuuluville!

Arviointityökalun keskeisin ominaisuus on arviointien kerääminen. Voit kerätä arviointeja koulutustasolla tai toiminnastanne yleisesti seuraamalla näitä vaiheita:

1. Valitse koulutusarvioinnit tai organisaatioarvioinnit
Jos haluat kerätä arviointeja yleisesti toiminnastanne, valitse "Kerää organisaatioarviointeja". Jos haluat kerätä arviointeja tietystä koulutusohjelmasta, tutkinnosta tai muusta koulutuksesta, valitse arviointityökalun etusivulta "Kerää koulutusarviointeja". Tämän jälkeen valitse avautuvasta listasta arvioitava koulutus.

2. Tee arviointilomake

Luo uusi arviointilomake tai käytä aiemmin luomaasi pohjaa ja muokkaa sitä. Valitse kysymykset, joihin haluat koulutukseen osallistuneiden vastaavan. Mukana on aina muutama pakollinen kysymys, joita et pysty poistamaan. Omia kysymyksiä voi lisätä vapaasti. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kyselyn ytimekkyys nostaa yleensä vastausprosenttia.

3. Kirjoita saateviesti

Tässä vaiheessa luot sähköpostiviestin, joka sisältää linkin arviointilomakkeeseen. Viestin on tärkeä olla selkeä, lyhyt ja houkutella vastaamaan. Voit myös valita jo olemassa olevan viestin tai muokata sitä.

4. Valitse vastaanottajat

Lisää sähköpostiosoitteet, joihin haluat lähettää arviointilomakkeen.

5. Esikatsele

Tarkista, että lähetyksen tiedot, tekstit, kysely ja muut tiedot ovat kunnossa.

6. Lähetä

Kirjoita sähköpostille haluamasi otsikko. Valitse sähköpostin lähetysajankohta. Voit lähettää viestin heti tai ajastaa sen myöhemmäksi. Valitse haluatko koonnin uusista arvioinneista päivittäin vai viikoittain ja lähetetäänkö arvioinnin jättämisestä muistutus vai ei.

Julkaise arviointeja ja hallinnoi lähetyksiä

Hallinnoi arviointeja -osiossa näet koottuna kaikki tekemänne lähetykset, mahdolliset ajastetut lähetykset ja kerätyt arvioinnit. Osiossa voit julkaista keräämäsi arvioinnit ja vastata jo jätettyihin arviointeihin. Oppilaitoksenne saamat uudet arvioinnit eivät tule automaattisesti näkyviin oppilaitos- tai koulutusesittelyihinne, vaan ne pitää erikseen julkaista. Tämä koskee sekä käyttäjän sivustollamme jättämiä arviointeja että lähetyksillä keräämiäsi arviointeja. Huomioi kuitenkin, että jos teet arviointilähetyksen usealle henkilölle, voit joko hyväksyä tai hylätä kaikki samasta lähetyksestä tulleet arvioinnit.

Esimerkki Lähetät arviointilomakkeen maanantaina kymmenelle (10) henkilölle, joista kuusi (6) henkilöä täyttää lomakkeen hetimmiten. Julkaiset nämä kuusi arviointia tiistaina. Loput neljä (4) arviointia tulevat loppuviikon aikana. Nämä neljä menevät suoraan julkaisuun, sillä olet jo hyväksynyt kyseisen lähetyksen arviointien julkaisun.

studentum.fi:n tiimi käy tasaisin väliajoin läpi oppilaitoksista jätettyjä arviointeja ja julkaisee niitä kaikkien nähtäväksi, mikäli ne täyttävät arviointikäytäntömme mukaiset tunnuspiirteet. Asiakkaan itse keräämiä arviointeja (arviointityökalun lähetystoiminnon kautta) ei kuitenkaan julkaista studentum.fi:n toimesta, ellei asiakas näin erikseen pyydä.

vastaa-arviointiin-esimerkki

Julkaise arvioinnit myös omilla kotisivuillanne!

Tämä onnistuu arviointiwidgetin avulla. Arviointityökalusta löydät koodin, jonka voit kopioida ja lisätä omille kotisivuillenne. Tämän toiminnon avulla voitte näyttää saamanne arvioinnit omilla kotisivuillanne. Widgetin kautta voi lukea saamianne arviointeja ja jättää uusia arviointeja – omilla kotisivuillanne.

Voit valita kouluttajatason widgetin, joka kokoaa kaikki saamanne arvioinnit tai koulutuskohtaisen widgetin, joka esittää tietyn koulutuksen arvioinnit.

1. Valitse koulutusarvioinnit tai organisaatioarvioinnit

Valitse arviointityökalun etusivulta joko "Julkaise organisaatioarviointeja" tai "Julkaise koulutusarviointeja" ja valitse valikosta koulutus, josta haluat luoda arviointiwidgetin kotisivuillenne.

2. Kopioi koodi

Valitse joko perusversio tai edistynyt versio widgetistä ja kopioi ruudulla näkyvä koodi.

3. Lisää koodi oman kotisivunne lähdekoodiin.

Tähän voit tarvittaessa pyytää apua nettisivujenne ylläpitäjältä.

 

Ota meihin yhteyttä, mikäli kaipaat apua arviointityökalun käytössä. Autamme mielellämme!

 

""