“Voisiko eri koulutusmahdollisuuksista ja varsinkin eri alavaihtoehdoista puhua enemmän lukiossa?”

Tämä sitaatti on studentum.fi:n Lukiolaiskyselystä. Monelle lukiolaiselle tuleva opiskelupaikka on hämärän peitossa, ja tulevaisuuden suunnittelu stressaa vielä useampaa. Tähän tarpeeseen on luotu Studentum Roadshow!

Kiertueen tarkoituksena on auttaa lukiolaisia sekä muita kiertueella kohdattavia nuoria ja aikuisia löytämään tietoa eri opiskeluvaihtoehdoista ja urapoluista. Neljä kuukautta kestävän kiertueen aikana vierailemme kahden Roadshow-lähettilään voimin lukioissa, varuskunnissa sekä koulutusmessuilla ympäri maan.

Ps. järjestämme myös virtuaalisen Roadshown, jotta kaikilla olisi mahdollisuus päästä mukaan ja siten saada tietoa eri vaihtoehdoista tulevaisuuteen.


22.


Roadshow'sta sanottua


“Opiskelijoilta tuli hyvää palautetta, erityisesti esittäjien omat kokemukset olivat paikallaan.”

-Opinto-ohjaaja

“Koronan jälkeen tosi kiva saada vieraita paikan päälle, pidin kovasti Studentumin vierailusta ja meillä oli iso joukko nuoria kuuntelemassa.”

-Opinto-ohjaaja

“Studentumin info oli äärimmäisen laadukas. Jos olisi ollut mahdollista, olisin halunnut Studentumin infon kaikille lukiolaisille pakolliseksi. Esitys oli niin hyvä!"

-Opinto-ohjaaja

Studentum Roadshow -kiertue sisältää


Lukiovierailut

⭐️ Lokakuu-tammikuu 2022-2023

⭐️ Vierailu noin 45 lukiossa, 2–3 varuskunnassa ja 2–3 koulutusmessuilla

⭐️ Roadshow-lähettiläät tutustuvat ennen kiertuetta toimintaanne, jotta osaavat suositella juuri teidän oppilaitostanne potentiaalisille opiskelijoille

⭐️ Lähettiläät voivat jakaa esitteitänne tai muuta markkinointimateriaalianne vierailukohteiden opiskelijoille ja opinto-ohjaajille

Virtuaalinen Roadshow

⭐️ 7.-20.11.2022 ja 16.-29.1.2023

⭐️ Toteutetaan hyödyntämällä 3D-virtuaalialustaamme

⭐️ Virtuaalisella Roadshow-areenalla lukiolaiset pääsevät tutustumaan kiertueella mukana oleviin oppilaitoksiin 

⭐️ Oiva tapa tavoittaa myös ne lukiolaiset, joiden lukioissa Roadshow-lähettiläät eivät pääse paikan päällä vierailemaan

 

 

Näkyvyys

⭐️ Somenäkyvyys studentum.fi:n sosiaalisen median kanavissa

⭐️ Sivustonäkyvyys studentum.fi:n Roadshow-osiossa

⭐️ Näkyvyys Roadshow-materiaaleissa, kuten rollupissa ja infotilaisuuksien esityksissä

 

Miksi Studentum Roadshow?


edu_brand_awareness-1
 

Valtakunnallinen näkyvyys

Kiertueella on mukana maksimissaan 20 oppilaitoskumppania, joten oppilaitoksenne näkyvyys on taattu. Uutta vuoden 2022–2023 kiertueella on perinteisen kiertueen rinnalla järjestettävä virtuaalinen Roadshow. Virtuaalinen Roadshow-areena avataan yleisölle kiertueen aikana kahdesti, yhteensä neljän viikon ajaksi, jonka aikana lukiolaiset pääsevät tutustumaan kiertueella mukana oleviin oppilaitoksiin ja seuraamaan lähettiläiden laatimia etälähetyksiä ajasta ja paikasta riippumatta.

edu_recruitment
 

Henkilökohtainen kontakti potentiaalisiin opiskelijoihin

Roadshow-lähettiläät kohtaavat nuoria lukiovierailuilla ja auttavat heitä opiskeluun liittyvissä pohdinnoissa. Oppilaitoksenne voi halutessaan lähettää vierailuille myös omia opiskelijavieraita.

edu_scaling
 

Tunnettuutta lisäävä kokonaisuus

Yhdistelmä monipuolista näkyvyyttä, henkilökohtaista ohjausta ja nuorten kohtaamista – paikan päällä ja virtuaalisesti! Studentum Roadshow lisää oppilaitoksen tunnettuutta tarjoamalla näkyvyyttä lukioissa, varuskunnissa, koulutusmessuilla, studentum.fi-sivuston Roadshow-osiossa, sosiaalisessa mediassa sekä infotilaisuuksissa kouluilla ja etälähetyksessä.

Miten mukaan?

Lukuvuoden 2022–2023 kiertueelle otamme mukaan 20 yhteistyökumppania. Hinta lukuvuoden 2022–2023 Roadshow’lle (sis. Roadshow ja virtuaalinen Roadshow) on 5600 € + ALV. 

Varaa paikkasi olemalla meihin yhteydessä!

studentum-se-covidrapport-ht-blob
 

Miten 2021–2022 Roadshow meni?

Studentum Roadshow'n kymmenenvuotisjuhlakiertue paketoitiin onnistuneen kiertueen jälkeen tammikuussa 2022. Keräsimme palautetta opoilta, joiden lukioissa Roadshow vieraili lähi- ja etäkäyntien merkeissä. Tutustu kiertueen yhteenvetoon, lähettiläiden ajatuksiin sekä opoilta saatuun palautteeseen!

Lue lisää täältä

💡 Noin kolmannes ei abivuotensa syksynä tiedä, mihin hakee lukion jälkeen opiskelemaan

Kysyimme lukiolaisilta syksyllä 2021, kuinka selkeitä heidän tulevaisuudensuunnitelmansa ovat. Selvisi, että monelle tuleva opiskelupaikka on iso kysymysmerkki.

Vain viidesosa lukiolaisista tietää, mihin aikoo hakea opiskelemaan lukion jälkeen. Neljä viidestä ei tiedä, minne aikoo hakea.

Abiturienteista neljäsosa tietää, minne aikoo hakea. Silti lähes kolmanneksella valinta on vielä abivuoden syksyllä kokonaan auki.

Tiedätkö, mihin aiot hakea lukion jälkeen opiskelemaan?

lukiolaisraportti_graafi_RS-päivitetty_2022-2023

yhteys


Haluatko lisätietoja? Ota yhteyttä!

Lisätietoja koulutuskiertueesta saat jättämällä yhteystietosi.

""